// arthitectural / Architecture / 100 Planos Arquitectura L.da | Jorge Guedes’s house

100 Planos Arquitectura L.da | Jorge Guedes’s house

Architecture Imagem 01

Located on top of a valley, Jorge Guedes’s house, appears as a large window that covers the landscape. The building rises to the principles of aggregation volumetric patents in vernacular architecture of the region.

We draw an organic whole, composed of three bodies, which extends to the ground, searching each of the volumes the best orientation, solar and landscape, ending itself, the different valences of the house. A “Y” where the point of intersection of the arms, is both the entry and distribution, separating the public of the private area’s.

The spaces that are not facing the valley, bathroom, laundry and kitchen were fitted with a small orange patio that allows them to have direct sunlight without creating imbalances in elevation.

Architect: 100 Planos Arquitectura L.da
Location: Póvoa de Varzim, Portugal
Client: Dr Jorge Guedes
Engineering: ASL&Associados L.da
Projects Projects: 2004 – 2007
Obra Construction: 2007 –  2010
Photographs: 100 Planos Arquitectura L.da

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more