// arthitectural / Interiors / 24H architecture | Court House Hostel

24H architecture | Court House Hostel

Interiors 24h-13017bz-small

24H architecture designed the interior for a design hostel in a former courthouse located in the centre of London. This monument, with it’s listed monumental rooms, is to be reused as a youth hostel with approximately 600 beds.

The main issue to make the building accessible was to provide a clear design to allow guests to get their bearings in the building. To structure the building and the routes the main corridors are connected as a ring with sub corridors as wings. The different parts and levels will have their own language and atmosphere in order to create vertical and horizontal difference that allow guests to find their way to the rooms.

There are a several spaces with their own particular atmosphere and interior quality. Among these rooms are the internet room, the lounge bar, the lobby, the kitchen, the dining room and the bar.

The internet room, lounge bar and reception desk are each placed in a monumental courtroom. The design of these new elements belong the one family each with their own specific design. New functions are integrated in new self-standing volumes with a low tech, robust and pure atmosphere. The new structures are made of steel columns with wooden structure. The cladding is made of wooden banisters with a three-dimensional cover that will be finished with red polyester mats.

Location: Kings Cross Rd., London, UK
Architect: 24H architecture
Team Architect: Maartje Lammers, Boris Zeisser with Fieke Poelman, Gerben Vos, Ruben Bergambagt, Sandor Marks, Christianne Schets, Marloes Swijnenburg, Klasien Visser, Bruno Toledo
Client: Hostels UK Ltd.
Construction cost: €  4 million
Planning: Completion 1st phase
Design: 2006
Completion: 2007
Floor Area: 4000 sqm
Photography: 24H Architecture

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more