// arthitectural / Architecture / 24H architecture | Ecological Children Activity and Education Center

24H architecture | Ecological Children Activity and Education Center

Architecture SKR-0038

The 6 star hotel resort Soneva Kiri is located on Koh Kood, an island in the Gulf of Thailand. At this unique site, 24H-architecture designed a series of ecological icons to contribute to Six Senses’ high ambitions in design and ecology. Most prominent is The Children Activity and Learning Centre, which will provide visiting children a wide range of entertaining activities as well as raise the level of ecological awareness with them.

This Den provides an Auditorium/Cinema for films, lectures and plays, a library with books on permaculture and local traditions, an Art room, a Music room and Fashion room, thus giving children both creative and ecological education while playing.

The Den is located at a rocky slope close to the sea. With its Manta-ray inspired bamboo dome, perched in an elevated position so as to offer magnificent views, it seems to launch itself into the bay. The structure and roof are made from local Thai bamboo, thus contributing further to the ecological approach of the resort. The interior is made from local plantation River Red Gum wood and rattan structural elements for the inner domes.

Next to the Den, the site provides a sleeping pod for toddlers, and a toilet building as well as a cooking cave with vegetable garden for the children to prepare their own lunch with a special cook.

The design adopts all bioclimatic aspects to suits its humid tropical environment. The roof cantilevers up to 8m acting like a big umbrella providing shade and protection from the heavy rains. The open design with the translucent elevated rooftop and setback floors allow a natural airflow inside and the use of natural daylight, limiting the building’s energy consumption.

Location: Koh Kood Island, Thailand
Architect: 24H architecture
Architects Team: Boris Zeisser, Maartje Lammers
Collaborators: Olav Bruin, Anne Laure Nolen
Local Architect: Habita architects
Client: Six Senses Bangkok
Program: Auditorium/Cinema, Libary, Art room, Music room, Fashion room, Chill balcony and slide
Constructed Area: 165 sqm
Design Year: 2006-2007
Construction Year: 2008-2009
Photographer: Boris Zeisser & Kiattipong Panchee


Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more