// arthitectural / Architecture / 3+1 architekti | Family house Vaňov

3+1 architekti | Family house Vaňov

Architecture 3+1 architekti | Family house Vaňov

House is difficult to access, located on a steep basalt slope above the village. Garden is facing northeast. On the other hand there is a positive side to it – an exceptionally beautiful view on the river. Builder feels a very strong connection to this place, as there used to be a small weekend cottage built by his grandparents.

3+1 architekti | Family house Vaňov

© Pavel Plánička

3+1 architekti | Family house Vaňov

© Pavel Plánička

3+1 architekti | Family house Vaňov

© Pavel Plánička

New house is therefore created as a harmony composed by fragments of nature, ships on the river, weekend gardening and nostalgia… New house is continuation of the original story of the original cottage.

3+1 architekti | Family house Vaňov

© Pavel Plánička

3+1 architekti | Family house Vaňov

© Pavel Plánička

3+1 architekti | Family house Vaňov

© Pavel Plánička

Location: Vaňov, Czech Republic
Architect: 3+1 architekti | Plánička, Páral, Panenka
Project: 2009
Realization: 2012
Photography: Pavel Plánička
Land area: 980 m2
Floor area: 80,5 m2 house + 49 m2 terrace
Enclosure: 460 m3
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more