// arthitectural / Architecture / 3ndy Studio | Red Stone House

3ndy Studio | Red Stone House

Architecture IMG_3698-2

Danieli__0121  Danieli__0352

The house is set in the countryside of Veneto, near Liettoli, which is a hamlet of Campolongo Maggiore (Venezia), few kilometers far from Padua. Our suggestion is creating an absolutely modern mansion and in the meanwhile perfectly integrating it with the surrounding landscape, by using materials and shapes tunefully, and has been approved successfully by the customer.

Danieli__0187

Danieli__0209

IMG_3221

This house wants to frame the countryside and to make it key player: two visual cones focuses towards south-east by four radial walls. The two mean volumes are linked to a third, which is smaller and emptied in order to have a green inner patio. This internal garden becomes the secret heart of the building: a protect area where children could play.

Danieli__0158

Danieli__0248The living area and the owner’s room open up to the garden and to the swimming pool. However, each of the other rooms has a very good panorama or opens onto the inner garden. This residence is set on a flat floor, so it is both introspective and panoramic, this double feature makes people who live in feel like in a jewel box and it is the particularity of the project.

Danieli__0201

Danieli__4513This house represents the willing of not falling into fallacy. The brave decision of making architecture without falling into the temptation of property speculation which has driven us to the degradation we often live in and generate squares like bee hives and houses for a lot of people but with no individuality.

ground floor

Location: Campolongo maggiore, Venezia, Italy
Architect: 3ndy Studio
Years of building: 2010-2013
Photographer: Alessandro Lazzari
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more