// arthitectural / Architecture / 3ndy Studio | Steel House

3ndy Studio | Steel House

Architecture Steel House_002

“Steel House“ is a custom-made space designed to satisfy the client’s dreams: it’s a luxurious villa set in the venetian countryside, that combine together wellness, aesthetic and functionality.

Steel House_003

Steel House_004The aesthetic aspect well dialogues with the environment, drawing light shapes and bright spaces relating with the outdoor. The building has only one level which faces the garden and the swimming pool. The large windows let light and air come into the building and let people live in continuity both internal and external places during summertime. The porch holds an external living room with a fireplace, for barbeque and party moments.

Steel House_006Every single elements, such as the inner fireplace, is designed for the client, a very skilled smith native of Veneto, who crafted on his own, so why this house has been named “Steel House”. A flat roof has been set in order to minimize the impact on the landscape and in the meanwhile in order to hold the solar and photovoltaic panels, which made this house self-supporting form energetic point of view.

Steel House_006

Steel House_007This is a successful example demonstrating how contemporary architecture is able to integrate with every urban contest, improving and respecting the landscape.

Steel House_008

Location: Fossò, Venezia, Italy
Architect: 3ndy Studio
Years of building: 2009-2010
Photographer: Alessandro Lazzari
 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more