// arthitectural / Architecture / 57STUDIO | Kübler House

57STUDIO | Kübler House

Architecture 57STUDIO | Kübler House

57STUDIO | Kübler House The assignment is a single unit house in a residential park in northern Santiago.  The sites, around 5000 m2 each and mostly surrounded by golf fields and green areas, have the constant presence of the Andes, high temperatures during summer time and winds from the south. The project seeks to incorporate the landscape in the household daily life, following the client’s request who wanted to spend a long time throughout the year in the exterior spaces.

57STUDIO | Kübler House

© Guy Wenborne

57STUDIO | Kübler House

© Guy Wenborne

The site has a park towards the north, a street on the west side and another one on the south side, where the main access is located. The house is placed towards the corner of the two streets with the intention of freeing the garden, creating continuity with the park and clearing the views towards the east mountain range.

57STUDIO | Kübler House

© Guy Wenborne

57STUDIO | Kübler House

© Guy Wenborne

57STUDIO | Kübler House

© Guy Wenborne

All the interior spaces are organized around an 8 x 8 m central patio that gathers part of the terrain and incorporates it inside the house. Delimited by the ceiling slab, this patio opens its north face to project the view towards the garden. A water mirror runs across a third of its surface reinforcing this perspective through a porch. The public areas constantly participate of the patio, from the main access to the family room, articulating the service areas towards the west. On the east side, a double-height wall lightly closes the private area without losing its participation of the patio and accompanies the ascension to the master bedroom. From there, it is possible to go out into a vast porch that dominates the landscape, where the barbecue area and the swimming pool are placed at a certain distance using the site in all of its extension.

57STUDIO | Kübler House

57STUDIO | Kübler House

© Guy Wenborne

Some peripheral walls are prolonged to direct the views and close the house against the winds and nearby streets. In addition, the slabs extend as eaves to protect tall windows from the sun and to cover the terraces. These architectonic elements radicalize the opening of the interior spaces, deepening their presence from the outside.

Location: Las Brisas de Chicureo, Colina, Chile
Architects: 57STUDIO | Maurizio Angelini / Benjamín Oportot
Collaborators: Felipe Zamora
Project: 2006 – 2007
Construction: 2007 – 2008
Structural Engineer: Claudio Hinojosa
Contractor: CYBCO
Materials: Concrete / Steel / Colina Basalt Stone
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more