// arthitectural / Concept & Competition / 57STUDIO | Long House

57STUDIO | Long House

Concept & Competition 57STUDIO | Long House

57STUDIO | Long House57STUDIO’s “Long House” aims to convey the act of passing through from one side of the house to another. This is the reason for the cross base planning of the entire program. The two main axes considered in this strategy are the terrain and the house. A very long pavillion house, developed through one story only, is placed across the main access direction. The basic premise of movement through the house, from one yard to another, is to reach at the end of this walk, the most intimate space: The Artist´s house.

57STUDIO | Long House

© Oana Ghinea

57STUDIO | Long House

© Oana Ghinea

At the union of these two principal axes are found the public spaces, such as the living and family rooms. Then towards one side are located all the bedrooms, including the master bedroom with a small private terrace at the end. To the other side of the cross are found the service areas and other important enclosures such as the dining room and a private reading studio. A very important role is given to the swimming pool, located along the main axis on the other side of the house, just in front of the public spaces which can be entirely opened towards it during warm seasons. The house also includes a small basement that can be accessed from the family room in the public areas.

57STUDIO | Long House

© Oana Ghinea

This house would easily accommodate interior modifications. Since it has a simple layout, redistributing a couple of rooms or adding more garage space would not affect the essential concept of a very long slab roof pavillion. It can also be switched or mirrored in any desired direction.

57STUDIO | Long House

© Oana Ghinea

57STUDIO | Long House

© Oana Ghinea

The main materials considered are: concrete for the structure, white stucco walls with a few particular ones coated with millefeuille stone. The roof is exposed concrete only in the exteriors. Most of the floors are in travertine marble. A small piece of decking was included in the roof. The roof can also be developed into a “Green Roof”.

Architect: 57STUDIO
Project name: Long House
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more