// arthitectural / Interiors / _naturehumaine | Au Pain Doré

_naturehumaine | Au Pain Doré

Interiors _naturehumaine | Au Pain Doré

The bakery ‘Au Pain Doré’, located on the ground floor of a 3 storey building on Côte-des-Neiges, decided to do some important renovations. The challenge was to give this chain a contemporary look. ‘Au pain doré’ is inspired by the European concept of ‘bakery/café’ that combines the sale of baked good and high quality coffee where the barista is put at center stage.

_naturehumaine | Au Pain Doré

_naturehumaine | Au Pain Doré

_naturehumaine | Au Pain Doré

The interior organization has been completely redesigned with an extension in the back creating a 1500 sqft unit. The spatial concept of the project was inspired by the lattice of wooden bread baskets. A structural wooden frame holds a series of randomized wood slats creating a lattice that opens and closes to create space for lighting and ventilation. The lattice wraps down the wall turning into shelves for the bread and pastries as well as benches and counter tops. The randomized rhythmic lattice provides a dynamism experienced as you enter the bakery.

_naturehumaine | Au Pain Doré

_naturehumaine | Au Pain Doré

_naturehumaine | Au Pain Doré

Location: Côte-Des-Neiges, Montreal, Canada
Architect: _naturehumaine
Area: 1500 sqft
Completion Date: 2014
Type: Commercial
Intervention: Interior re-organization & extension
Photo credit: Adrien Williams
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more