// arthitectural / Architecture / _naturehumaine | Stacked House

_naturehumaine | Stacked House

Architecture _naturehumaine | Stacked House

_naturehumaine | Stacked HouseThis project was done in collaboration with the client who wished to build his own home. The site is located in a back alley of Montréal’s Plateau neighborhood and the design reflects the patchwork of extensions and renovations typically found in Plateau alleyways.

_naturehumaine | Stacked House

© Adrien Williams

_naturehumaine | Stacked House

© Adrien Williams

_naturehumaine | Stacked House

© Adrien Williams

The constraints of the site called for a house that was built upwards versus outwards. Four boxes clad in different materials are stacked one on top of the other. A void carved out of the center of the house, provides daylight, ventilation, and private outdoor space.

Location: 4426 St-Christophe, Montreal, Canada
Architect: _naturehumaine
Type: Single family home
Intervention: New construction
Area: 2518 sqft
Completion Date: 2013
Photo credit: Adrien Williams
Project name: Stacked House
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more