// arthitectural / Interiors / A + A LAB | Health clinic

A + A LAB | Health clinic

Interiors A + A LAB | Health clinic

A + A LAB | Health clinicThe clinic is located in a new modern building and the surface is about 180 sqm, the space is composed by a large and bright reception and waiting area, offices, four ambulatories and an operating room. The interior design project reflects the corporate identity we designed for our client. The colors, the shapes and the materials are related to the image of the logo. The use of simple and clean lines reflects the philosophy of what a health clinic wants to suggest to their visitors: a place where the word “aesthetic” is a key element.

A + A LAB | Health clinic

A + A LAB | Health clinicThe choice of colors and shapes derives from the definition of the logo features which represents the famous painting of the Turkish Slave masterpiece of Parmigianino, an icon of beauty and femininity. The curved wall that characterizes the waiting room and it is echoed in the reception desk as well in order to accommodate the visitor who is accompanied by soft curves. The vertical stripes which characterized the curved wall of the waiting room, is composed by applied decorations of the logo image, this composition creates a rhythm which is accentuated by the perception of the curves.

A + A LAB | Health clinic

A + A LAB | Health clinicThe two predominant colors are white and blue: the white is synonymous of purity and rigor and it is used for the wall finishing, for the floor (covered by white carrara marble) and for the furniture. On the other side, the blue is a peaceful and relaxing color and it recalls the world of medicine and surgery too. Every single room has been designed respecting the needs of the doctors and the clients, they can find a pleasant place where they can relax because the colors and the layout create a sense of harmony.

Location: Parma, Italy
Project: A + A LAB | Architects Alice Canuti and Anna Maestri
Client: Laerzio s.r.l.
Typology: Health clinic
Total foor area: 180 sqm
Design year: november 2010
Construction year: February 2011-September 2011
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • living area ideas

    This is a look at different designs from around the world. Write reviews of different designer’s latest designs or interview fashion designers on clothes and accessories in decoration .

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more