// arthitectural / Concept & Competition / Accent Design Group | Aqaba Hotel

Accent Design Group | Aqaba Hotel

Concept & Competition Accent Design Group | Aqaba Hotel

Accent Design Group | Aqaba HotelDue to the small size of the land and the lack of landscape, the main concept in this project is to introduce a fifth façade that would act as a green area. From the existing grid structure and the basic volume that result from it, vertical and horizontal shiftings are operated in order to create a roof terracing. The terraces are landscaped to provide green areas, both private for the suites and public for the common spaces of the hotel. Cantilevers and openings are created toward the surrounding views.

Accent Design Group | Aqaba Hotel

Accent Design Group | Aqaba Hotel

Accent Design Group | Aqaba HotelThe entrance of the project from the north dives the visitor into a triple height partly embedded lobby that open-up toward the outside garden through an impressive landscaped stairs. The two first basements floors are mainly dedicated to the lobby lounge area, entertainment (ballroom, restaurants and bars) and SPA. On ground floor, restaurants expand outdoor toward the most public exposed areas.

Accent Design Group | Aqaba HotelStarting from ground, the 79 rooms – divided in 4 types – are mixing according the building architecture’s variations. In the upper floors of the hotel, the swimming pool and roof top restaurant enjoy an amazing view on the surrounding.  The bright stone and bright wood materials used in the façade merge the building in the surrounding environment.

Location: Aqaba, Jordan
Architect: Accent Design Group
Lead Architect: Elie ABS
Project name: Aqaba Hotel
Project team: Mira Alassaad, Aline Fadous, Charbel Karam, Luana Mahfouz,  Petia Ratzov
Project area: 17 135 sqm
Type: Hotel (79 rooms)
Materials: stone, wood
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more