// arthitectural / Concept & Competition / Accent Design Group | Snowflake

Accent Design Group | Snowflake

Concept & Competition Accent Design Group | Snowflake

Accent Design Group | SnowflakeThis project is situated in the town of Faqra in Mount Lebanon, at an altitude of 1800m, and contains a series of apartments planned as ski retreats for people who live in the city. The rocky landscape inspired the development and massing of the project as a cluster of three compounds containing the various units, adapting to the site topography and accentuating it.

Accent Design Group | Snowflake

Accent Design Group | SnowflakeThe area falls under stringent planning regulations which conditioned the configuration of the three compounds on the site.

Accent Design Group | Snowflake

Accent Design Group | SnowflakeMoreover, the height limitations and the pitched roof requirements played a role in determining the overall geometry of the envelope. As a result the project becomes a group of clusters formed by interrelated but not identical components. The overall design strategy was to develop a project that responds effectively to the program and the building regulations, while adapting to the site and creating positive outdoor spaces and relations between the various components.

Accent Design Group | Snowflake

Location: Tilal Faqra, Lebanon
Architect: Accent Design Group
Project name: Snowflake
Type: Holiday Apartments
Area : 2500 sqm
Lead Architect: Elie Abs
Design Team: Djordje Stojanovic, Sally Abi Habib, Charbel Karam , Luana Mahfouz , Elie Mattar, Amal Mhanna
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more