// arthitectural / Concept & Competition / Affonso Risi Architect | RMS – Residence in Sao Paulo

Affonso Risi Architect | RMS – Residence in Sao Paulo

Concept & Competition Affonso Risi Architect | RMS - Residence in Sao Paulo

House with 3767 ft² on a flat  trapezoidal ground (39,37 ft  facing a green square, 22,31ft on the back and approximately 123 ft on both lateral limits), deployed along the two sides. The front façade is oriented to the north overlooking a square with trees.

Downstairs there’s a garage and access, living  rooms, veranda and service spaces; upstairs,  three bedrooms (with balconies overlooking  the square), restrooms, office and a second living room with fireplace, plus access to the roof-garden with studio and terrace.

We tried to provide it with a  maximum continuity of space, removing barriers wherever possible and a large cylindrical central void along one of the lateral limits (diameter 26,25 ft) contributes on two floors for good insulation and ventilation environments. In their  inner courtyard there’s a semicircular  carp pond and a vertical garden. Special  attention was given  to natural and artificial lighting and integration with the outside world, with the trees of the square becoming part of the bedrooms landscape as the carp pond and the backyard garden parts of the living room. The back room acts as a veranda to the pool, located at the edge of the lot.

The structure is made of reinforced concrete;  doors and windows  with a white painted aluminum frame.

Location: Sao Paulo, Brazil
Architect: Affonso Risi Architect
Collaborators: Samuel Dias Cabrera and Felipe de Almeida Winandy
Surface area: 3767 sqft

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more