// arthitectural / Furniture / Alain Gilles for Buzzispace | BuzziGrid

Alain Gilles for Buzzispace | BuzziGrid

Furniture Alain Gilles for Buzzispace | BuzziGrid

Alain Gilles for Buzzispace | BuzziGridThe BuzziGrid is a sound buffer that limits the echo in a room. It takes its formal inspiration from the structures that have been widely used in the 60’s and 70’s to partially hide ceilings in public spaces. These lattice for the ceilings that one regularly finds in metro stations or train stations around the world. But in this case part of the grid only has been kept and turned into a functional sound absorbing product that can be used in meeting rooms, in lobbies, or in public spaces in order to define specific areas.

Alain Gilles for Buzzispace | BuzziGrid

Alain Gilles for Buzzispace | BuzziGridIt has been designed in order to be easily assembled in order to create a Grid out of individual elements that can be shipped as flat-pack. Since these elements are open structures, they will let the existing ventilation and light sources pass through. The Buzzigrids are made out of recycled BuzziFelt ( upcycled PET ) so they are as eco-friendly as possible. It will be used to create lively interiors, define zones and of course dampen the noise level in a room.

Designer: Alain Gilles for Buzzispace
Materials: BuzziFelt ( recycled felt available in several colors, with the possibility to use different colors on a single grid )
General dimensions: 300 x 183 x 21cm ( LxWxH )
118 x 72 x 8.3 inches ( LxWxH )
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more