// arthitectural / Concept & Competition / alcolea+tárrago arquitectos | Headquarters for the Biosphere Natural Reserve, Lanzarote

alcolea+tárrago arquitectos | Headquarters for the Biosphere Natural Reserve, Lanzarote

Concept & Competition alcolea+tárrago arquitectos | Headquarters for the Biosphere Natural Reserve, Lanzarote

It is not the time for stridency. The show is over. It is necessary an elemental architecture. To do more with less. To come back to order.  Everything must distill serenity and simplicity. There is no need to experiment with complex exercises.

On the contrary, it is necessary to encourage a patient reflection, a quiet performance, to  look for the most appropriate, guided by a kind of pragmatism, to  work with the most possible objective data, looking for that unstable balance between means and ends to get.

To do more with less. Thus, the dialogue between the possible and the appropriate, mediated by an intuitive expression, has been the chosen path. Always around the idea of simplicity, the challenge is to get through the simple a lyrical architecture, quiet, serene and evocative, and why not, almost anonymous, and timeless, which takes advantage of resources and responds to context without disproportionate technological devices. Implicit in the architecture is to be sustainable.

Location: Arrecife, Lanzarote, Islas Canarias, Spain
Architects: alcolea+tárrago arquitectos | Rubén A. Alcolea Rodríguez, Jorge Tárrago Mingo
Collaborator: Enrique Rojo, Pfc / Javier Ugarte, Pfc
Client: Cabildo De Lanzarote    
Surface: 1.903,00 sqm
Project Date: March 2011
Budget: 1.900.000 Euros

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more