// arthitectural / Concept & Competition / alcolea+tárrago arquitectos | Nursery and haurreskola in Zaldibar

alcolea+tárrago arquitectos | Nursery and haurreskola in Zaldibar

Concept & Competition alcolea+tárrago arquitectos | Nursery and haurreskola in Zaldibar

alcolea+tárrago arquitectos | Nursery and haurreskola in ZaldibarThe first years of our lives are crucial for learning and personal development and the built environment can play a decisive role: it seems an appropriate way to approach the project to reproduce a consolidated form that children understand as a basic space from the very beginning,. The two pieces are designed from the repetition of an element with clear and unambiguous formal references to archetypes historically associated with the architecture and the house.

alcolea+tárrago arquitectos | Nursery and haurreskola in Zaldibar

alcolea+tárrago arquitectos | Nursery and haurreskola in Zaldibar

This element can also be prefabricated, thus reducing costs and deadlines. The use of wood as a structural and coating not only develops children’s shelter or cabin in the woods idea, but links decisively to the mountains and forests of Zaldibar and arises its construction from really sustainable and integrated local production statements.

Location: Zaldibar, Guipuzcoa, Spain
Architects: alcolea+tárrago arquitectos | Rubén A. Alcolea Rodríguez / Jorge Tárrago Mingo 
Customer: Ayuntamiento de Zaldibar
Collaborator: Javier Ugarte / Jon Irigoyen, alumno arq
Project date: april 2012
Budget: 864.240 euro
Area: 615 m2
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more