// arthitectural / Interiors / Aleksandar Savikin | Lutovac flat

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

Interiors Aleksandar Savikin | Lutovac flat

The apartment is located in a building that was designed by the same author so it was a great pleasure to design such a space. The work is marked by the excellent cooperation with the client who is identified in a concept of an open space and all further cooperation in interior design runs smoothly. Special attention in the design of the apartment is dedicated to getting as many zones in a common area as possible where one may spend free time.

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

© Aleksandar Savikin

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

© Aleksandar Savikin

Duplex apartment is 217m2 floor area with a terrace on the upper level of 180m2 . The lower level consists of a large common living room area (zone 1 ) , dining room ( Zone 2 ) , a kitchen with a bar ( zone 3) and terrace ( zone 4 ) . From this area the stairs lead to the upper level in the area of “winter garden” from which there is access to a large terrace. At this level there is a large entrance wardrobe and a toilet as well as a guest room with a walk-in closet and a bathroom.

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

© Aleksandar Savikin

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

© Aleksandar Savikin

On the upper level there is also one master bedroom and one child’s room. In the winter garden there is a pilot kitchen with built-in wine fridge. In the summer that space can be integrated with a terrace by opening a large double sliding door but during the cooler periods it is a cozy corner providing a wide view of the terrace. Two ambiental parts have been created in this area – one at the bar with high stools placed by the kitcenette, which can be transformed into a flat surface after the special tap is inserted inside the sink that is, in turn, covered by a board.

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

© Aleksandar Savikin

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

© Aleksandar Savikin

Such a surface can be used for placing a laptop on or simply for sipping a glass of wine taken from the wine fridge ( zone 5 ) . The second ambient consists of two “shell chairs” with a mini library and it is an area for relaxation in comfortable seats, reading, talking… ( zone 6 ). Large terrace ( Zone 7 ), which is accessible from all rooms on the upper level is surrounded by jardinière with a variety of greenery. Jardinière is at the same time a bench under which is run a hidden LED strip to illuminates the terrace. There is also comfortable outdoor furniture on the terrace, a sun bed, garden parasols and a shower.

Aleksandar Savikin | Lutovac flat

© Aleksandar Savikin

Bricks are a motif that runs along both levels and connecting them . With its strong texture and dark color it provides a good contrast to large glass areas and selected furniture. Furniture and lighting are a mixture of timeless pieces from the past and the modern design.

Location: Smetana 9, Belgrade, Serbia
Architect: Aleksandar Savikin
Client: Family Lutovac
Project Area: 217 sqm + terrace 180m2
Project Year: 2013
Photographs: Aleksandar Savikin
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more