// arthitectural / Architecture / Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

Architecture Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

The house is situated on the occidental edge of the natural park of the Estrecho, on an abrupt hillside, where the landscape value, its orientation and complicated topography are determining factors. Instead of viewing these factors as potential limits we considered them to be incentives for a better solution for the project, helping reinforce the intrinsic singularity of the emplacement, to which service is set this construction.

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

This is the project for the construction a platform, base of the room and origin of the house. On it we establish the areas of common use (living room, kitchen, solarium…) with a swimming pool in one of its edges, while below, in a slightly visible way, the 5 bedrooms are protected.

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

We understand the platform like a prolongation of the landscape and thanks to the blocks of orange stone forms a visual unity. The platform advances over its supports, minimizing the visual contact with the ground, suggesting an area that advances over the difference of level and achieves an elevated position on the hill and its vegetation. So, from the inner of this volume it is difficult to perceive the landscape, seeing directly the sea and facilitating in this way a perception of lightness of the volume from its inner.

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

Alfonso Alzugaray | House in Cadiz

© Iñaki Bergera

Location: Zahara de los Atunes, Cádiz, Spain
Architects design: Alfonso Alzugaray, Carlos Urzainqui
Surface built: 640 m2
Project and construction: 2004-2008
Client: Private
Constructor: Construcciones Forfa
Quantity surveyors: Pedro Legarreta
Structure: FS Estructuras SL
Services eng: Iturralde&Sagüés
Photographers: Iñaki Bergera
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more