// arthitectural / Concept & Competition / aLL Design | Xi’an Hotel

aLL Design | Xi’an Hotel

Concept & Competition 130617-V3-0FINAL01

The Xi’an hotel will pride itself on the individuality of each hotel room with its seasonal and orientational differences. Each room is based on a flower that will offer a unique sensual and visual experience for its inhabitants. A collection of bespoke hotels sown into the terraced landscape at Xi’an:

130705-SouthView-test05

Winter Jasmine                     January
Camellia                                   February
Orchid                                       March
Peach Blossom                      April
Rose                                           May
Gardenia                                  June
Jasmine                                    August
Sweet Osman                          September
Chrysanthemum                   October
Narcissus                                 November
Calyx canthus                        December

130617-V2-03

Xian_FloatingSands_FINAL_LR-90The hotel will act as the main reception point for guests on their arrival to the landscape “The Flow of Loess”. Parking will be located away from the Hotel itself in order to enhance the surrounding landscape and flowering gardens.

Xian_FloatingSands_Painting

Xian High Res Roofplan

Location: Xi Xian New Area, Xi’an, China
Architect: aLL Design
Completion: estimated 2016
Client: Xi Xian Government in Xi’an
Contract value: Confidential
Size: 2,300 m2
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more