// arthitectural / Concept & Competition / AllesWirdGut | Headquarter Doppelmayr

AllesWirdGut | Headquarter Doppelmayr

Concept & Competition AllesWirdGut | 302_DOP

The number 1 on the ropeway world market Doppelmayr is planning a new corporate headquarter in Wolfurt (Vorarlberg, Austria). The architectural competition was won by AllesWirdGut Architects. Construction starts in 2014 and is scheduled to be completed in mid-2016. The urban planning concept of the AWG design shows a complex separated into several individual buildings. The jury statement says that “despite different scales and heights of the individual building parts the result is a convincing whole of high significance and recognition value.”

AllesWirdGut | 302_DOPOffice areas of different sizes are grouped along an inner backbone where all communal areas are situated. This interior spatial zone with the many different views and perspectives that it permits, inside and out, affords user a high-quality spatial experience, which makes for the special character of the design.

AllesWirdGut | 302_DOPThis contemporary building underscores qualities like precision and advanced technology that DOPPELMAYR stands for while centering on the up to 550 employees who will have their workplace here.

AllesWirdGut | 302_DOP

AllesWirdGut | 302_DOPThe statement of the jury says, “The building concept is highly unconventional for an office building. The project has the potential to create a very special work sphere, a building in which communication and collaboration are in the foreground but which also enables concentration and quiet working.”

Location: Vorarlberg, Austria
Architect: AllesWirdGut
Project name: Headquarter Doppelmayr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more