// arthitectural / Concept & Competition / AllesWirdGut + hertl architekten | DAC

AllesWirdGut + hertl architekten | DAC

Concept & Competition DAC_Schaubild01

The design combines an effort to preserve as much of the existing building with a single construction measure in the alpine landscape.

XXX

XXX

The facade reflects its surroundings, creating a landmark identity without distracting from the mountain scenery.

DAC_Schaubild04

DAC_Schaubild03

From the aerial cableway, visitors directly access the central reception area. Vertical circulation is provided by a generous flight of stairs or an elevator from the glazed lobby.

XXX

On the west-wing mezzanine floor, guests can enjoy all the privileged amenities of a bar and lounge area with a spectacular 360-degree panoramic and direct access to the terrace.

The ‘Health & Recreation’ area on the second upper floor, directly above the restaurant, offers a relaxed hangout in a private atmosphere.
The suite interiors of wood and felt with exposed beams create an ambience of homely comfort between tradition and modernity.
The use of wood as a renewable material and of solar energy, well-insulated exterior walls and adequate building engineering also contribute to the ecological balance.

DAC_Modell

Short description / Typology: Luxury Hotel
Location: Oberfeld, Dachstein, Austria
Client: SPB Immobilien alpha GmbH
Invited Competition: 11.2012
Gross floor area GFA: 3.693 sqm
Architect: AllesWirdGut + hertl architekten
Team: Ondrej Stehlik, Karolina Mikitova
Visualization: hertl architekten
Model: mattweiss

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more