// arthitectural / Architecture / a/LTA architectes | Aquatic Center

a/LTA architectes | Aquatic Center

Architecture a/LTA architectes | Aquatic Center

a/LTA architectes | Aquatic CenterThis aquatic complex is located close to Saint-Brice-en Cogles ‘s downtown, in a former agricultural area. The building aims to work on two aspects :
_a work on the site’s agricultural past
_the fun destination of the equipment.

a/LTA architectes | Aquatic Center

a/LTA architectes | Aquatic CenterIt is packed with colored strips (perforated metal and concrete), the resurgence of the agricultural past (agricultural furrows). In the pool hall these lines come in large awnings expressing the playful spirit and resort program.

a/LTA architectes | Aquatic Center

a/LTA architectes | Aquatic CenterThe complex express lines that extend into outside agricultural sunscreen next to interior beach.

a/LTA architectes | Aquatic Center

a/LTA architectes | Aquatic CenterIt is a compact building divided into two distinct zones : in the north with an entity consisting of a multipurpose room, locker rooms, technical features, and south basins Hall.

a/LTA architectes | Aquatic Center
a/LTA architectes | Aquatic CenterThe building’s design tends to work with high environmental quality. In addition to its compactness, its orientation and shading, it has features that ensure optimum management of energy (exterior insulation, wood heating, ventilation, heated floors .

a/LTA architectes | Aquatic Center
a/LTA architectes | Aquatic CenterThe equipment takes place subtly into the landscape, in its historic context and opens fully to the outside.

Location: Saint-Brice-en-Coglès, France
Team: a/LTA architectes (le trionnaire (x2) – tassot – le chapelain)
Ouest-structures + ETHIS + HERNOT acoustique
Client:  COGLAIS COMMUNAUTE.
Date: concours juillet 2008.
Cost: 4 000 000 €
Date: delivery 2011
Area: 1400 m²
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more