// arthitectural / Architecture / Altius Architecture Inc. | Mary Lake Residence

Altius Architecture Inc. | Mary Lake Residence

Architecture Altius Architecture Inc. | Mary Lake Residence

Altius Architecture Inc. | Mary Lake ResidenceThis year-round residence takes advantage of the entire site, set amongst towering white pines. The project was essentially comprised of two solid volumes connected by a glazed entry space and indoor/outdoor living room. The roof of the living room is sheltered between the two solids and becomes an additional outdoor space with a view over the lake, a garden and a hot tub.

Altius Architecture Inc. | Mary Lake Residence

Altius Architecture Inc. | Mary Lake Residence

Altius Architecture Inc. | Mary Lake ResidenceThe home is a balance of program spaces, with the public entertaining spaces of the living room, dining room and kitchen wrapping one side of the the central void and the more private and intimate spaces of the library and den situated at the other.

Altius Architecture Inc. | Mary Lake Residence

Altius Architecture Inc. | Mary Lake Residence

Altius Architecture Inc. | Mary Lake ResidenceTwo stone walls shield the house from the road while a canopy reaches out to create a welcoming entry. Warm, yet contemporary materials utilized throughout create a cozy yet light atmosphere.

Architect: Altius Architecture Inc. | Logan Amos, Trevor McIvor
Project Partners: Hamann Engineering – Toronto, Orchard Contracting
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more