// arthitectural / Interiors / Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

Interiors Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sensThe concept is well defined through the name of the restaurant, especially because the restaurant is managed by blinds and sponsored by the foundation mira. Site selection, accessibility and interior planning were the guidelines for the concept, selected to be approved by the crsss. The challenge was in the organization of two (2) types of circulation: the public and the blind waiters. The sensitive approach is perceived through the floor textures and dividing low walls.

Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

© Pierre Soulard

Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

© Pierre Soulard

Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

© Pierre Soulard

The different materials and inclined planes create a particular atmosphere using all the senses, helped by giant screens: walls and sloping floor modify the perception of space. Located at the back of the restaurant, dogs’ room is visible for the customers and mostly to provide a link between the dog and his owner.

Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

© Pierre Soulard

Amiot Bergeron Architectes | Restaurant O 6eime sens

© Pierre Soulard

Location: Quebec, Canada
Architect: Amiot Bergeron Architectes
Photos: Pierre Soulard
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Special thanks to v2com.biz

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more