// arthitectural / Interiors / Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Interiors Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s HouseWarren and Claire Johnson live in Little Venice with their two young boys Charlie, 3, and Jake, 2. Both work in PR, with Warren previously a Director at Freud’s and Claire presently a Director at Freud’s. Warren has now opened his own PR agency, W Communications. The award winning agency which includes clients ranging from The Independent and Evening Standard to the groovy MEATliquor restaurant and luxury tailor, Spencer Hart.

Andy Martin Architects | Little Venice’s House
Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s HouseTheir apartment is set on the ground floor of grade I listed mansion terrace overlooking one of London’s most beautiful garden squares. With ceilings reaching 4.5m, the space has be designed and converted to suit their busy work and family lifestyle. AMA was appointed to help achieve this. Private rooms moved to the north and public living spaces to the south overlooking the gardens. Every area has been re-modelled to offer abundant storage and walls purposely left free to offer space for their expanding art collection.

Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s House

Andy Martin Architects | Little Venice’s HouseAMA have removed the existing details from doors and walls and reinstated the moulded ceilings and parquet flooring. New elements are made obvious by the use of colour or texture, and are designed more like interventions. Colour was critical in the project and is very descriptive of both Warren and Claire.

Location: UK
Architect: Andy Martin Architects
Project name: Little Venice’s House
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more