// arthitectural / Interiors / Aphidoidea | Carto Re

Aphidoidea | Carto Re

Interiors Aphidoidea | Carto Re

Aphidoidea | Carto ReAs today’s fast trend of mobility and social interaction escalate, we have culturally grown more connected to one another with the use of the internet. But we have also grown more timid and less sociable in the real world. While this new culture of networks have created amazing worlds and endless possibilities, we find it extremely awkward to have more computer friends than real friends.

The installation concept is to make a visual and more tangible connection that bridges the storefront exhibit with the notion of one’s virtual self or perception of their existence within the realities and boundaries of. Bringing a direct relation with the local region of Long Beach, we recognize the 9 existing districts presented here. Be means of map re-interpretation, each district is re-represented as abstract plates of a 45 degree horizon and extruded based on specific¬ data and demographic information associated with that related district.

Interact with the horizontal tower tips be placing your hand over the district graphics placed on the storefront window. Scan the qr code for more information.

Installation equip with 10 arduinos, hundreds of linear feet of LED RGB lines, SMS integration and 95 sheets of corrugated plastic.  Cartographic Re-Information is a storefront installation project in progress at 5618 Atlantic Ave Long Beach, CA 90805.

 
Location: California, USA
Designer: Aphidoidea
Collaboration assistance by: Art Music & Culture + Protodojo + Signum Lux
Commissioned by: Arts Council for Long Beach & Long Beach Redevelopment Agency
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more