// arthitectural / Concept & Competition / Aphidoidea | eCORRE Complex

Aphidoidea | eCORRE Complex

Concept & Competition APHIDOIDEA | eCORRE Complex

APHIDOIDEA | eCORRE ComplexDowntown Los Angeles based design group APHIDoIDEA proposes the eCORRE COMPLEX, The Environmental Center of Regenerative Research & Education, to the City of Long Beach in California.  The project takes the ISO container used by the Port of Long Beach which is one of the busiest ports in the world.  Designed and placed as a FINALIST entry for the AIA-LA / USGBC Emerging Talent Design Competition, APHIDoIDEA re-adapts the shipping container as core building elements and implemented sustainable strategies to educate its visitors and users about “green” building practices such as solar energy, water collections, interior daylighting, rooftop gardens, passive cooling techniques, reuse of grey water, to name a few.

APHIDOIDEA | eCORRE Complex
APHIDOIDEA | eCORRE ComplexUtilizing approximately 65 shipping containers, the contextual response forces the architecture to provide an open public plaza on the ground level with an exhibition hall and outdoor amphitheater.  The facility also houses learning classrooms as well as the offices to support the staff in teaching the community about the valuable strategies of sustainable green living.

APHIDOIDEA | eCORRE Complex
APHIDoIDEA is currently working on several projects and installations within the realm of interactivity including a viral storefront installation for the City of Long Beach, courtyard lighting installation for Santee Village Lofts in Downtown LA and an Exhibition at Inner-City Arts. APHIDoIDEA also recently received a partnered commission to create an exhibition space for a science center in the Mid-west.

Location: Long Beach, California, USA
Architect: Aphidoidea
Project name: eCORRE Complex
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more