// arthitectural / Interiors / AQSO arquitectos office | Zurbarán Clinic

AQSO arquitectos office | Zurbarán Clinic

Interiors AQSO arquitectos office | Zurbarán Clinic

This clinic is located in the mezzanine of a residential building near the Castellana Avenue, in the heart of Madrid. The space is indirectly illuminated through several generous patios and the homogeneous zenith light is intensified by the white atmosphere of the health center.

The arrangement of the spaces is based on two different circulations, the private rooms used by the personnel and doctors and the areas for the public.

The minimal style of the interior and the predominant white color is only subtly contrasted by the different finishes of the materials -from glossy to matt- and the translucent glass walls enclosing the surgery room.

From the reception area, where a simple piece of furniture works as information desk, the patients enter into a neat, sober and clean environment that intends to transmit the professional and hygienic character of this private health center.

The combination of opaque and translucent planes articulates the programme along the main corridor, where the different types of doors suggest the uses of the rooms behind.

The interior elevation is made by modulated lacquered wood panels including some built-in closets. The frozen glass used for the mobile partitions creates a blue shade atmosphere, which cold feeling is contrasted to the warm bright of the down lights recessed in the ceiling.

Location: Madrid, Spain
Architects: AQSO arquitectos office
Design Team: Sergio Blanco Fernández, Manuel Martínez Rodríguez, Luis Aguirre Manso, James Tendayi Matsuku
Collaborators: Carlos Martín Bolaños
Surface area: 85 sqm
Photographers: Francisco Higuera, Luis Antonio García

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • Graham

    White enamel like a pure white smile…

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more