// arthitectural / Architecture / Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

Architecture Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

Architect Show Co., Ltd. | A2-house The house with the name of “shell” is located a short distance away from the Fukuoka city. Traffic volume of the road on the north side a lot, surrounding areas, Store and housing disarray, site is surrounded by other houses. “Shell house” was designed to protect the residents from these elements, foster family, as the housing of safety and security.

Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

© Toshihisa Ishii

Outer wall is based on white, beautiful wood grain is now housing impressive. It does not provide a large window on the outer wall facing the north side of the road. The first thought in the protection of privacy, we designed a facade impressive. In contrast, the courtyard on the south side is a space where families and children can play and the outer. So is the space that can spend the time of peace and reunion.

Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co., Ltd. | A2-house「shell house」

© Toshihisa Ishii

Living is designed to facing the courtyard, space utilization, which as a whole that the courtyard and living is possible. In addition, we provide a light coat for the incorporation of light to the interior of the housing, forming the space bright and airy room at all. And think of the people who live in urban areas “to sequester the hustle and bustle around, want to spend the space of only family” and, it was multiplied by the design. It is a house that was designed to be able to live comfortably.


Location: Fukuoka, Japan
Architect: Architect Show Co., Ltd.
District: Kyushu
Project name: A2-house「shell house」
Use: Residence
Site Area: 504.46 ㎡
Bldg.Area: 195.85 ㎡
Gross Floor Area: 254.03 ㎡
Bldg.Coverage
Ratio: 38.82 %
Gross Floor Ratio: 40.28 %
Bldg.scale: 2 stories above ground
Structure: Wooden
Max.Height: 7.526 m
Parking Lot: Two cars
Exterior Finish: Siding /Wood panel/ Wall painting
Room: 5Bedroom
Architecture: Masahiko Sato
Complete year: 10,2013
Client: Mr.Aiba
Photographer: Toshihisa Ishii
Builder: Murozono Construction Co.,Ltd.
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more