// arthitectural / Architecture / Architect Show Co.,Ltd. | House of slow life

Architect Show Co.,Ltd. | House of slow life

Architecture Architect Show Co. | House of slow life

“House of Slow Life” is located in the city of Kurume land rich nature. Owner wanted to live healthily in nature. Those in planning, was the basis of the concept of this house was to create ties with the residents around the house with people who live in the house. When providing a dance studio in the basement, the floor was the kitchen floor and skip to consider the construction costs.

Architect Show Co. | House of slow life

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | House of slow life

© Toshihisa Ishii

This staircase is also the chair, made a forum for communication within the family. In addition, the Japanese-style room are linked directly to the outside, enjoy nature outside while staying in the room, space in front of the Japanese-style room as a place where he has established to communicate with friends.

Architect Show Co. | House of slow life

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | House of slow life

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | House of slow life

© Toshihisa Ishii

Kitchen and a large terrace deck that leads is the place with the residents of the surrounding community was born as a space that connects the family and neighbors. I planned a house that can live while feeling nature and the majestic feeling of openness that cannot be in a narrow urban feel.

Architect Show Co. | House of slow life

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | House of slow life

© Toshihisa Ishii

This modern house is completely different from the surrounding buildings and landscape, will be the epicenter of a new life style by the district. I will be the ones to give hope and dreams to the people who wants to build a house and now people living in the city center.

Location: Kurume, Fukuoka, Japan
Architect: Architect Show Co.,Ltd.  | Masahiko Sato
Project name: House of slow life
District: Kyushu
Use: Residence
Site area: 518.74
Bldg. Area: 135.53
Gross Floor Area: 204.91
BLDG. Coverage:
Ratio: 26.13 %
Gross Floor Ratio: 32.40
Bldg. scale: 2 ground floor 1-storey basement
Structure: Mixed structure(reinforced concrete construction+Wooden)
Max. Height: 8.909 m
Parking Lot: Two cars
Exterior Finish: Siding board,wood
Complete year: May,2012
Client: Mr.Kakimoto
Photos: Toshihisa Ishii
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

 

 

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more