// arthitectural / Architecture / Architect Show Co.,Ltd. | M4 House

Architect Show Co.,Ltd. | M4 House

Architecture Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

Architect Show Co.,Ltd. | House of OverlapThis house is located in a quiet residential area of Nagasaki Prefecture. The M4-house, was designed on the concept that to achieve both the design and improvement of living environment while ensuring the privacy and security performance. Appearance was aimed at those with a sense of rhythm as the entire image and overlay architecture from various directions. 

Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

© Toshihisa Ishii

The fine-tune the position of the wall and the height of the eaves of the house, it was to have a three-dimensional sense of architecture. It created a natural texture of the wood and green space in the courtyard to protect the privacy of the family, we plan to terrace to connect the living and nature.

Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

© Toshihisa Ishii

To spread to the entire house from the courtyard, and the ceiling of the living, by using plenty of red cedar on the outer wall, and made a space such plans to be integrated more and living nature of the courtyard.

Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co.,Ltd. | House of Overlap

© Toshihisa Ishii

Thermal insulation performance of housing, of course, paint and building materials also stick to natural materials, family living in the house, I designed the aim of friendly living environment especially in children.

Location: Higashisonogi-gun, Nagasaki, Japan
Architects: Architect Show Co.,Ltd. | Masahiko Sato
Project name: M4 House
District: Kyushu
Use: Residence
Site Area: 195.15
Bldg. Area: 120.61
Gross Floor Area: 135.13
Bldg. Coverage
Ratio: 61.80 %
Gross Floor Ratio: 69.24 %
Bldg.scale: 2 stories above ground
Structure: Wooden
Max. Height: 7.8 m
Parking Lot: Three cars
Exterior Finish: Siding Wood panel
Complete year: 4,2013
Client: Mr.Mori
Photos: Toshihisa Ishii
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more