// arthitectural / Architecture / Architect Show Co.,Ltd. | The house of horizon

Architect Show Co.,Ltd. | The house of horizon

Architecture Architect Show Co. | The house of horizon

Project introduction

The building site is a long, narrow piece of land between a coastline road and a cliff. The key design concept, besides assuring a sufficient living space, was to harmonize with the surrounding natural environment. The land sits two meters below the roadside, and the natural slope of the land was daringly used without trying to restructure it. The building has a beautifully aesthetic form that makes it appear to be floating in the air. The north side facing the road is flat and simple. When approaching the house in a car, the white form of the west side of the building gradually gets larger, and reflects the sunlight.

Architect Show Co. | The house of horizon

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | The house of horizon

© Toshihisa Ishii

There are no windows on the sides of the building. It is designed so that from every window only the sea is visible. In the Horizontal house, the blue sky and sea directly in front of it belong to the family living in it. Turning one’s attention to the sound of the ocean waves creates a relaxing living experience. The house sits not in the middle of the city but in a unique natural environment, so the architect designed the house to bring the residents the benefits of that environment through both the choice of materials and the design overall. To not spoil the landscape required a design that would meld the building into its surroundings.

Architect Show Co. | The house of horizon

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | The house of horizon

© Toshihisa Ishii

Naturally, the design had to provide the functionality of a residential home. The first floor of Horizontal house, which serves as the parking area, is built from reinforced concrete, while the second floor, part of which doubles as an office, as well as the third floor living and dining area, are a mixed structure of wood and reinforced concrete. As there is line of sight in all four directions, runoff rainwater is gathered inside the structure with a V-shaped roof slope.

Architect Show Co. | The house of horizon

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | The house of horizon

© Toshihisa Ishii

Architect Show Co. | The house of horizon

© Toshihisa Ishii

The house supports living face to face with the vastness of nature, sometimes gentle and sometimes fierce. It is certain that the owner will come to love the rich variation of the Japanese climate even more after having lived in the house.

Location: Sasebo city in Nagasaki, Japan
Architecture: Architect Show Co.,Ltd. | Masahiko Sato
Project name: The house of horizon
District: Kyushu
Use: Residence
Site Area: 326.92 m²
Bldg. Area: 129.18 m²
Gross Floor Area: 242.98 m²
Bldg. Coverage:
Ratio: 39.51 m²
Gross Floor Ratio: 66.88 %
Bldg.scale: 3 stories above ground
Structure: Mixed structure(reinforced concrete construction+Wooden)
Max.Height: 9.451 m
Parking Lot: Two cars
Exterior Finish: Undressed concrete,stucco
Complete year: December, 2011
Client: Mr.Izawa
Photos: Toshihisa Ishii
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more