// arthitectural / Furniture / ARQUITECTURA-G | Claudio

ARQUITECTURA-G | Claudio

Furniture ARQUITECTURA-G | Claudio

ARQUITECTURA-G | ClaudioINDOORS is a section of the architecture office ARQUITECTURA-G. It focuses on the interior rearrangement of the urban apartment, suiting it to the contemporary dwelling culture. With the very same philosophy, INDOORS also produces its own furniture, being Claudio chair part of it. The starting point of Claudio chair’s design is the arch as element and its repetition.

ARQUITECTURA-G | Claudio

ARQUITECTURA-G | ClaudioThe arch, traditionally related to the heavy solid construction rather than to the framework, is here decontextualized using it in a small scale piece made out of thin wood planes. The lower part of the legs is rounded so each one only leans in a single point. Then, the legs make up an L-shaped cross-section which transforms into arches in each plane, making the joints under the seat stiff.

ARQUITECTURA-G | Claudio

ARQUITECTURA-G | ClaudioTo form the back, the rear arch grows without touching the seat – a horizontal plane that reinforces the categorically geometrical character of the piece- until it reaches the proper height. The trapezoidal form of the seat breaks the formal purity of the whole, giving in exchange a fake illusion of vanishing point, in the way of forced perspectives of the renaissance and the paintings of Chirico.

DesignARQUITECTURA-G 
Material: Lacquered MDF
Edition: INDOORS 
Design year: 2012
Photos: ARQUITECTURA-G
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more