// arthitectural / Concept & Competition / Atelier Oslo, Lund Hagem Arkitekter AS and Gullik Gulliksen Landscape Architects | Hinna Park

Atelier Oslo, Lund Hagem Arkitekter AS and Gullik Gulliksen Landscape Architects | Hinna Park

Concept & Competition Atelier Oslo AS, Lund Hagem Arkitekter AS and Gullik Gulliksen Landscape Architects | Hinna Park

Hinna is a block of the new development plan at Jåttåvågen, outside Stavanger. The block consists of residential buildings, office buildings and a hotel.  The competition proposal has formed the basis for a new regulation plan for the block.

An important challenge for us was to create a block with urban qualities. We wanted to give the block a clearly defined outside and a more open inside. In Jåttåvågen there are already large sprawling urban spaces, and we wanted to improve the area with more intimate public spaces.

Since the buildings have different programs, it was also important for us to find a system to bind together the individual buildings into a whole. By organizing the block in lamellas connected at street level, the buildings get good sun conditions. This typology can accommodate all the programs and create exciting alleys between the outer streets and the inner courtyard and common green space. From the inside of the block sight lines are formed to the various qualities outside.

Location: Jåttåvågen, Stavanger, Norway
Architects: Atelier Oslo | Jonas Norsted, Marius Mowe, Nils Ole Bae Brandtzæg, Thomas Liu, Luis Alfaro
Lund Hagem Arkitekter AS | Svein Lund, Einar hagem,
Gullik Gulliksen Landscape Architects
Builder: Hinna Park AS
Size: approx. 50,000sqm

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more