// arthitectural / Architecture / Atelier Riri | Kiri’s House

Atelier Riri | Kiri’s House

Architecture 12-KiRi's House -19.06.2010-

In Indonesian, Kiri means left. An analogy to represent the shape of a house that give an impression as if it’s leaning to the left. Kiri’s House is an application of a design for a house that refers to the owner’s personal character: compact rooms to create practical living style. With an area of land 6×15 meters, this house was designed to be functional. Shape no longer became our first priority. Building mass, in fact, took the simplest form, four side geometry.

Rooms were programmed to suit the owner’s cultural life. It creates open space which was came from the result of rooms’ integration and reduction of needs that was considered less important to be placed on ground level. Equipped with movable furniture (wheeled), the area on ground level then provides space for complex activity. Meanwhile, private area on the second story was equipped with built-in furniture.

Both levels is bound with a corridor that taken a shape like a side court on the right side of the building. That way, the building looks like it has only 4.65 meter width and leaning to the left. On the side of the side court, there’s an open space.

Location: Bintaro, Tangerang, Indonesia
Client: Marieska
Architects: Atelier Riri
Project Directors: Novriansyah Yakub
Landscape Designer: Tigor Charly Siahaan
Contractor: Riri-Akrom
Building Area: 98 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Fernando Gomulya, Riri, Ricardo de Melo

- Exhibition on Pameran Arsitek Muda Indonesia 2010 (Young Indonesian Architects 2010)
– Present on Pameran Arsitek Muda Indonesia 2010 (Young Indonesian Architects 2010) September 22, 2010
– Publish on Ideabooks, Indonesia, Februari 2010
– Publish on Laras Magazine, Indonesia, September 2010
– Publish on Renovasi Magazine, Indonesia, October 2009
– Publish on Chic Magazine, Indonesia, September 2010
– Publish on Home & Decor Magazine, Indonesia, October 2010
– Publish Building Indonesia, Indonesia, September 2010

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr


Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more