// arthitectural / Interiors / AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

Interiors AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

AVA Architects | Bar Tendinha dos ClérigosThe geometric configuration of the space, the intended functionality and the limits of the existent structure that develop in two floors determined the organization of some spaces and the image of the establishment.

AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

© João Ferrand

AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

© João Ferrand

Thus, the architects understand to implant, in the -1 floor, the warehouse, dressing rooms Male and Female of the staff and the sanitary installations of the public. In the 0 floor, the destined spaces to the public are developed fluidly from the cloakroom, it separates the interior spaces and exterior. After the cloakroom, the architects implemented a volume with sanitary installation of support the users of reduced mobility, that it marks the access to the stairs, connection between floors. Finally, they ended the background of the space with a support bar that also functions as closing of the dance track.

AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

© João Ferrand

AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

© João Ferrand

AVA Architects | Bar Tendinha dos Clérigos

© João Ferrand

The image of the bar grew from “the treatment” of the walls and roofs, its have different heights, are harmonized by the red colour and by “cuts” in its materials for the introduction of artificial light. It was intended to give different dimensions to the roof to increase height and air volume, to comply with the law, because we were dependent of the existing flagstone for structural reasons.

Location: Portugal
Architects: AVA – Atelier Veloso Architects (AVA-Architects) | Carlos Jorge Coelho Veloso, Rui Filipe Coelho Veloso
Client: Alberto Nuno Oliveira da Fonseca
Team: Inês Costa
Project: 2008 – 2009
Construction: 01.08.2009 / 23.11.2009
Photographer Credits: João Ferrand
Engineers: MBJ – Projectos de Engenharia Planeamento e Arquitectura, Lda.
Lusoclima – Soluções de Engenharia, Lda.
VHCPL – Engenharia, Unipessoal, Lda.
General Contractor: ConstruPóvoas (Mr. Manuel Póvoas e Mr. Tiago Póvoas)
Constructed surface: 327,00 sq m
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more