// arthitectural / Architecture / A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | 036 Fonderie

A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | 036 Fonderie

Architecture A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | 036 Fonderie

The project, which included medical offices and consultation rooms, called for the creation of two separate divisions, each to be established on its own floor. Sixteen parking spaces were requested in the basement, along with a boiler, and space for technical and archival premises.

To achieve a volume of adequate urban proportion, capable of strengthening the islet’s corner, and given the smallness of the basement, we built a partial third floor at an angle, in which the technical and archival premises were placed. Rather than treating it as a uniformly assembled mass, we followed, in the cutting of the roof, the principle of the blueprints that called for a “snail” organization of the various offices. This principle is supported by the presence of recesses in the roof, which allow it to adapt to variations in height.

Location: Mulhouse, France
Architects: A/ZC | Atelier Zündel & Cristea
Consultants: SBE + E3
Client: General Council of Haut-Rhin
Surface area: 1290 sqm
Project year: 2009

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

  • sigmund barocio

    El interio parece un hospital psiquiatrico :/

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more