// arthitectural / Architecture / A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | 022 UHA Offices

A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | 022 UHA Offices

Architecture A/ZC - Atelier Zündel & Cristea | 022 UHA Offices

The need to build on a single floor, adjoining the existing structure, without altering the form of the plot of land through significant and costly earthmoving works, led us to design a building in the shape of a ribbon that breaks away in part from the natural terrain, before turning back in a loop against the slope of the land.

The building is located next to the main campus entrance, facing the intersection where the Mulhouse tramway has its new stop. While it would be difficult to speak of the main facade concerning the existing structure, that of the extension clearly orients toward a newly designed site.

While retaining the vocabulary of the Maison de l’Université : brick, aluminum, a linearity in volume, our intervention grants another look to the building, cleaner and lighter, giving the building a new identity.

Location: Mulhouse, France
Architects: A/ZC | Atelier Zündel & Cristea
Consultants: SBE
Client: University of Haute Alsace
Surface area: 600 sqm new, 650 sqm renovation
Project year: 2007

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more