// arthitectural / Concept & Competition / A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | University Descartes

A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | University Descartes

Concept & Competition A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | University Descartes

A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | University DescartesSustainable construction

The physical location of the two buildings, constructed in the heart of an urban islet, and resting atop the university parking lots, confronted us with a complex exercise in conceiving and planning our operation. Vertically, a reduction in the height of the amphitheaters would contribute to an improved perception of their whole.

A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | University Descartes

© A/ZC – Atelier Zündel & Cristea

A/ZC – Atelier Zündel & Cristea | University Descartes

© A/ZC – Atelier Zündel & Cristea

Within this particular project, the constructed volume is as important as the residual emptiness that will be generated around it. The clear demarcation of the perimeter in our project addresses the problem of the site’s difficulty in being read and perceived. We decided to propose a smooth and serene architecture with the aim of improving the quality of the whole.

Location: Paris, France
Architect: A/ZC – Atelier Zündel & Cristea
Credits: A/ZC – Atelier Zündel & Cristea
Status: under construction
Client: Paris Descartes University
Team: AZC – Choulet – Forgue – Batiserf
Cost/Size: 2,8 M€ / 906 m²
Program: Two 200 seat university lecture halls
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more