// arthitectural / Architecture / BAK Arquitectos | Laprida House

BAK Arquitectos | Laprida House

Architecture _MG_9118

The commission arises from a meeting about the possibility of expanding an existing house of modern stile well preserved; trying to avoid that the modifications make the house suffer a loss of quality and original meaning. We understood that the challenge was interesting and that our intervention could improve the present situation, since the house was too compact and small compared with the deep and generous lot where it’s implanted.

The modification implied a new bedroom with bathroom and dresser, a place with a grill to lunch and be outdoors, and a multipurpose room at the end of the lot.

The social area of the original house was downstairs with a double height sector and the bedrooms were upstairs with a circulation over the double height sector as balconies.

The proposal was to conceive the expansion as an independent volume which couldn’t compromise the original work in any formal or constructive way, being separated from it by a courtyard and connected to it upstairs by a narrow bridge.  With this provision, we freed the ground floor to allow the original social area of the house doesn’t lose the views to the garden and the outdoor activities could take place under a roof.

Location: Vicente López, province of Buenos Aires, Argentina
Architects: BAK arquitectos | María Victoria Besonias, Luciano Kruk
Collaborator: Architect Leandro Pomies
Land Area: 470.18 sqm
Built Area: 120.43 sqm
Completion: 2009

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more