// arthitectural / Interiors / Belsize Architects | Princess Garden of Mayfair

Belsize Architects | Princess Garden of Mayfair

Interiors pg_00

pg_00Before our remodeling, the premises of this well-established, up market Chinese restaurant in Mayfair were looking dated and in need of a new, more open and lively image. Toward the end of 2001, the Client decided to ask Belsize Architects to remodel the mezzanine level, initially as a trial, partly to keep the business open during this first phase, and partly to establish whether the regular clientele would take to a new design concept.

pg_01

pg_02

pg_03One of the aims was to provide a show case for antique Chinese artefacts, almost as if in a museum, and thus to combine the experience of fine dining and appreciation of the artefacts on display as well as to integrate contemporary design with the antique. The test proved to be very successful and the Client decided to proceed with the remodeling of all other areas at ground floor level. The second phase of the work was completed in early 2003.

pg_04

pg_05The new design re-instated the openings and, by moving the suspended ceiling away from the perimeter, allowed full height windows and thus more light into the interior. To the rear, a large roof-light was re-formed at mezzanine level, in an area that can become a self-contained space for private dining.

Location: Mayfair, London, UK
Architect: Belsize Architects
Date: 2003
Contract value: £ 700,000

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more