// arthitectural / Interiors / Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

Interiors Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

It is proposed to adapt housing for converting a 125m2 loft of scarce art studio existing early twentieth century in Madrid. The starting point is defined as intervention preserving the qualities of the original space, upgrade to an offer comforted his new destination. Restore the old steel frames and wooden shingles existing shapes on them insulation and a zinc roof seam is the great divider chopped discover the texture of the brick, an intense orange color.

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

© Yen Chen

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

© Yen Chen

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

© Yen Chen

On the south side, removing the sloping roof of the coronation of body building adjacent to a terrace creating ensures controlled exterior landscape which housing extends through a sliding door of generous dimensions. In the large windows open to the north and south have new joinery with glass improved thermal insulation, wood workable up to the height of the body is fixed steel in the upper parts, it is behind the vertical structure.

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

© Yen Chen

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

© Yen Chen

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

© Yen Chen

It formalizes and a “nest” of over wood whose edge is developed around the spaceship and threw the sky. Placing an eave and exterior shutters on the south façade provide protection and a generous summer sunlight, the whole house in winter. In the container thus prepared three elements are inserted exempt the needs of Storage.

Beriot, Bernardini Arquitectos | Loft Antocha

© Yen Chen

These have different heights and linoleum covered with different shades, which in the divide a skyline of uncertain size and generate a multitude of spaces, perspectives, changing sight lines and routes between them, allowing wealth to the overwhelming amount of spatial First and clarify the relationship between the various uses of the property. Between these elements with a forged lightweight trusts generate private floor bedroom and dressing leaning into the main room.

Architect: Beriot, Bernardini Arquitectos
Project name: Loft Antocha
Photos: Yen Chen
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more