// arthitectural / Architecture / Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

Architecture Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

Bernardo Bader Architects | Haus FontanellaAim of the project: Not far away from the town centre of Fontanella – an old village of Walserpeople – the house is situated on a inclined south-terrace-plane. Not just to benefit from the great view but also to optimise the property ́s borders, the building is placed on the upper part of the property and the volume is kept as compact as possible. The whole fassade of the building is a made of differently size sliced spruce- boards, exactly how they are delivered from the sawmill.

Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

© Albrecht Imanuel Schnabel

Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

© Albrecht Imanuel Schnabel

Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

© Albrecht Imanuel Schnabel

The intentional rough planking together with the randomness of smaller and bigger windows generate an exciting fassade game and an intimate atmosphere inside with selected framed views to the exterior. The basement is made of concrete, the rest of the house is a whole wood- construction. The interior work of the ground floor is also a silver-fir-wood- construction, the one in the upper floor is drywall.

Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

© Albrecht Imanuel Schnabel

Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

© Albrecht Imanuel Schnabel

Bernardo Bader Architects | Haus Fontanella

© Albrecht Imanuel Schnabel

Location: Fontanella, Austria
Architects: Bernardo Bader Architects
Area: 177.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Albrecht Imanuel Schnabel
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more