// arthitectural / Architecture / B+H Architects | Paul & Shark’s new flagship store

B+H Architects | Paul & Shark’s new flagship store

Architecture © Benoit Florencon
© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

Paul & Shark’s new flagship store demonstrates how design can refresh a brand

Looking to further expand into the Asian market, Italian luxury brand PAUL & SHARK embarked on a mission to renew its brand image. The first step: launch its Asian flagship store on Canton Road, Hong Kong. This would become the prototype for a new generation of PAUL & SHARK stores.

To better understand the personality of the brand, the B+H design team visited the PAUL & SHARK stores and workshops in Milan and Varese, Italy. Working closely with PAUL & SHARK CEO, Andrea Dini, B+H began work on a design that would reflect the fine craftsmanship and innovative spirit of the brand.

The iconic design concept of facade and interior of the flagship store was developed under the direction of Managing Principal Susanna Swee and Design Principal Jean Sebastien Bourdages.

The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides were designed to offer visual transparency into the store and flexibility for window setting. ©B+H Architects

The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides were designed to offer visual transparency into the store and flexibility for window setting. ©B+H Architects

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

Spread across 3,500 square feet, the store adopts classic Italian minimalist elegance blended with contemporary archetypical elements such as steel, wood, glass and leather. Inspired by the rolling waves, the navy blue aluminum sheet patchwork of the façade creates shimmering curves and glittering ripples, emphasizing the PAUL & SHARK logo ahead of the abundance of luxury brands along Canton Road.

©B+H Architects

©B+H Architects

©B+H Architects

©B+H Architects

The main entrance and windows lead the way through vertical blinds of wood and steel, whose double sides offer visual transparency into the store and flexibility for window setting, along with an LED screen on the side showcasing the latest collection.

The arches, clad in glass and eucalyptus wood, optimize the existing retail area and divide the space into sections of display shelves. Eucalyptus shelves and back-lit translucent glass walls offer a clean palette, keeping the focus on the merchandise. The natural and warm ambiance is complemented by a wavy wood feature wall that echoes the exterior blue metal façade.

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

© Benoit Florencon

To further deliver brand consistency, B+H custom designed the clothing hangers and all luxury lounge furniture.

Following this success, the B+H design was applied in PAUL & SHARK stores in Milan, Mexico and Istanbul. B+H recently completed the new stores in Macau and Hong Kong, and is now supervising the Shanghai and Chengdu stores.

Location: Shop G107, No.7-25 Canton Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hong Kong
Architect: B+H Architects
Principal in charge: Susana Swee
Design Director: Jean Sebastien Bourdages
Design team: Filip Piwowarczyk, Shukri Atta, Justice Wang, Livia Sima, Jason Gonzales
Lighting Design: AVA & Consultancy
Contractor, façade: Prorich Engineering Ltd.
Contractor, interior: Leung & Chang interiors Ltd.
Client: Paul & Shark and Imaginex
Completion: 2013
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more