// arthitectural / Interiors / BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY

BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY

Interiors BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY

The new offices, of one of the most awarded advertisement agencies in the world, resemble a gear in perfect synchrony. Circular, square and rectangle geometries give shape to the layout and the different areas are interconnected according to the necessary space that has to be between each other to make the collaborative processes more efficient, just like the neuronal relationship of this creative brain with the most spectacular clients — brands and advertisers— with worldwide presence.

BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY

BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY Open work stations displayed in a circular shape with a kernel for meetings or immediate encounters of “creative kick about”. Glass boxes meeting rooms or telephone booths and a glass amphitheater for campaign presentations, are part of the spaces that solve the interior needs for the new offices at their headquarters in Mexico City. The proposal for the new image of Ogilvy was taking the essence of the space by leaving apparent columns and grades and using a cellular system plafond, which solves the acoustic and lighting problems, combined with the distribution of the exposed system installation.

BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY The central area is organized by the vertical circulation, reception and a large main room becomes the center of the whole floor at Level 5, receiving more than 200 people, providing the ability to deliver mass messages to the “Ogilvy community.” The two irregular ends will be spaces for private offices and services. Meeting rooms, located on level 5 and 1, have a combination of walls covered with technology Magline Wall Talker or painting boards to facilitate adherence of the campaigns presentation boards, writing and conceptual sketches.

BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY

BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos | OGILVY The recycling of existing materials and furniture gave the conceptual stroke for the re-distribution, outlining the composition axis according to the concept or generator idea of the interaction between the departments of the agency to promote teamwork, information transfer and efficiency.

Location: Lomas de Chapultepec, Mexico City, Mexico
Architectonical project: BIOMAH + Serrano Monjaraz Arquitectos
Direction: Raúl Huitrón + Juan Pablo Serrano
Collaborator: Francisco Lamosa, Joel Callejas, Fernanda Bon, Erika Pacheco
Project Managment: CBRE Richard Ellis México
Project name: OGILVY
Category: Office, interior design
Area: 2,490 m2
Construction year: 2010-2011
Construction: ATXK
Lighting: L+F
Acustic Consultant: Saad Accoustics
Photography: Jaime Navarro y Pedro Hiriart
Materials: Plafón acústico, cristal, panel de yeso, alfombras
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more