// arthitectural / Interiors / Borja Garcia Studio | Copenhagen Restaurant

Borja Garcia Studio | Copenhagen Restaurant

Interiors Borja García Studio | Copenhagen Restaurant

Concept

The project started with the aim of having a complete development comprising all expressions and supports necessary to build the original idea presented by the client. He challenged us to design a vegetarian restaurant that demystified the sector and the public, getting closer to anyone sympathetic to a healthy lifestyle and healthy. To this end, the project began in the design of the brand and its name: Copenhagen. We wanted to express by the name the danish know-how and all the scandinavian lifestyle. An expression that evokes feelings of freshness, quality of life, closeness, friendliness, and so on. From here in advance all seemed to fit, materials, sincere; furniture, the fifties; lighting, warm.

Borja García Studio | Copenhagen Restaurant

© Borja Garcia

Architecture

It has designed framing an industrial enviroment. The choice of materials was elemental: for all the tables and still bars we have opted for an oak with a clear matte treatment almost imperceptible to keep all the sensory properties of the wood avoiding any material that might contaminate the image we wanted to convey. All other tables and carpentry items have been resolved with soft iron plate with a clear matte finish that shows all properties of the material. The sincerity in this aspect has been crucial for strengthening the industrial aesthetic, where it has historically been raw and naked.

Borja García Studio | Copenhagen Restaurant

© Borja Garcia

Borja García Studio | Copenhagen Restaurant

© Borja Garcia

The backsbar, also designed in soft iron plate with natural finish, continuous cutting proposed by the woodwork. At the top it is continued with a big board that supports the brand and contains some graphic elements.

Borja García Studio | Copenhagen Restaurant

© Borja Garcia

Borja García Studio | Copenhagen Restaurant

© Borja Garcia

Furniture and lighting

All the furniture has been selected or designed according to the original premises of the project. To obtain a true atmosphere near to industrial aesthetics we have mixed various twentieth-century classics with other parts designed for the space. Lighting, typology and morphology has been studied for each situation, going on with the overall philosophy of the entire proposal, aiming to give personality and proximity to areas combining luminaries such a flexo with other pendants or focal.

Location: Literato Azorín 8, 46006 Valencia, Spain
Architect: Borja García Studio | Borja Garcia and Laura Ros
Photos: Borja Garcia
Building company: Unser
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more