// arthitectural / Architecture / Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar House

Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar House

Architecture Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar House

The simple house, situated in a village perched on a mountain overlooking the Mediterranean Sea, is located on a site not easily accessible, full of cherries and open views. The planning regulations only allowed a small building to store agricultural tools not exceeding 25 m2 and a buried cistern to water of 50 m2 . The main space of this construction becomes in this case in a living room and kitchen, and upon it, taking advantage of the height permitted, one bedroom. Underneath, a studio, one bedroom and a bathroom occupy the space of the cistern. To allow the lighting of these underground spaces, two large skylights allow incoming daylight, while on the surface these two skylights become in seats.

Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar House

Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar HouseTo simplify the distribution of such a small space, one of the side walls gets thicker to accommodate storage spaces, cupboards and fireplace, leaving the rest of the space released. The exterior of the house tries to blend with the environment. It uses local stone laid dry, following the construction system of the stone of the retaining walls of the terraces in the area.

Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar House

Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar HouseTo simplify the distribution of such a small space, one of the side walls is thicker to accommodate storage spaces, cupboards and fireplace, leaving the rest of the space released.

Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar House

Borja Garcia Studio | La Vall de Laguar HouseThe exterior of the house tries to blend with the environment. It uses local stone laid dry, following the laying of the stone of the retaining walls of the terraces in the area.

Location: La Vall De Laguar, Spain
Architects: Borja Garcia Studio | Jorge Cortés, Sergio García-Gasco
Project name: La Vall de Laguar House
Collaborator: Inma Lifante
Photos: Borja García, Sergio García-Gasco
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more