// arthitectural / Interiors / Borja Garcia Studio | Malmö

Borja Garcia Studio | Malmö

Interiors Borja Garcia Studio | Malmö

Borja Garcia Studio | MalmöIntroduction

The project is developed from the base of an old Italian restaurant. Its main spatial structure is kept, focusing the activity on the treatment of the inner surrounding.

Borja Garcia Studio | Malmö

© Borja Garcia Studio

Borja Garcia Studio | Malmö

© Borja Garcia Studio

Architecture

The site plan consists of access, bar and restaurant. The main space proposes a sequence of rhythmically organized elements. The only elements of division: the outside gate and the main door which can be completely opened, creating a single open space, allowing the outside get into the inside. Once the access is crossed, the bar area begins: a space where a set of shafts that frames bars and stools give rhythm to this area.

Borja Garcia Studio | Malmö

© Borja Garcia Studio

A wooden shelf acts as the dividing element between the bar and the restaurant area. The dining room is dominated by a big round oak wood table that is combined with rectangular tables and a long bench. An intimate and warm image has been sought. All the surrounding, as well as the fix elements, have been treated with light materials and neutral colours; while all the mobile elements and furniture play with a wide range of bright colours. In the heart of the space, the “Malmö, grönsaker och vänner” illustration of the Valencian artist Lawerta, adds intimacy through a typographic game that dances between vegetables and fruits.

Borja Garcia Studio | Malmö

© Borja Garcia Studio

Borja Garcia Studio | Malmö

© Borja Garcia Studio

Furniture and Lighting

Colour is the focus, expressing itself through the furniture for achieve an intimate and warm atmosphere. Therefore, different pieces in pure bright colours have been mixed with other pieces designed on purpose for the space. The lighting, different for every situation, connects with the global philosophy of the whole design, expecting to provide personality and intimacy to the spaces, combining pendant lights with indirect lighting. The result is a global project where space, product and graphics join forces to produce a complete and coherent result.

Location: Sueca 46, 46006 Valencia, Spain
Architect: Borja Garcia Studio | Borja García and Laura Ros architects
Photography: Borja Garcia Studio
Project name: Malmö
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

 

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more