// arthitectural / Interiors / Borja Garcia Studio | Oslo Restaurant

Borja Garcia Studio | Oslo Restaurant

Interiors a-IMG_1388_v2

Introduction

The Project is placed in a building completed in the year 1850, in the heart of the city ofValencia. Placed between the busy Plaza del Negrito and the cathedral of the city, the mainobjective of the intervention has been respecting the atmosphere of the building, its materiality and distribution as much as possible. It is the third project carried out by this studio for GrupoCopenhagen.

IMG_1400

Architecture

The space is divided in two levels connected by a huge staircase made of solid brick, proof ofthe original construction of the building. The access is delimited by a thick wooden door thatconnects the restaurant with the outside, highlighting the open personality of the ground .oor.This ground level is outlined with a more informal and intimate character, oriented towards appetizers and light dinners. An idea that it is emphasized with the presence of a slim bookcasemade of thin steel lacquered in matt black, which weaves together with the emphatic presenceof the XIX century brick.
IMG_1402Overtaking the bar, we .nd a space dominated by the “Drikker og venner” illustration –of theValencian artist Lawerta– which plays with an image of the Nordic city that, through ahandmade and artisan stroke, .lls the space with colour and warmth. A tall table takes us to thetraditional canteens, while in front of it a bar expands and different tall tables complete the room looking for dynamism in that area of the bar.
IMG_1465

IMG_1476The upper .oor of the premises is divided into three spaces. The .rst one is characterised by the three shafts that lean over the pedestrian street and .ood the main area with natural light.This light manages to .ows down to the back of the premises through permeable partitions thatallow it .owing freely all along the three spaces. A great round table and a succession ofrectangular tables allow responding to a wide variety use situations, even in the second andthird spaces, where a more intimate atmosphere has been intended, sheltered between gaps and bookshelves.

IMG_1488

IMG_1500Furniture and Lighting

Trying to respect as much as possible the building in which the project is located, the choice has been a type of furniture that does not interfere with the intimate atmosphere of the wholeensemble. Pieces like the Mava chair or the Núcleo table made of natural oak of the Punt company, together with different pieces specially designed for the project, provide quality andwarmth to the space, re.ecting a simple and sincere image.

IMG_1530

IMG_1539The lighting is diverse and focalized, playing with different types of lamps according to thedifferent needs and adjusting its heights to each situation. In the entrance, a downpour of lamps made of folded paper is a nod to its oldest brother, the Copenhagen restaurant, developed by the same team in 2011. A more personal atmosphere in the ground level and a more familiar one in the upper .oor provide to each area of a distinguished character.

IMG_1564

IMG_1576

IMG_1587

Location: Catalans 8, Valencia, Spain
Architects: Borja García and Laura Ros
Project: Borja Garcia Studio
Photography: Borja García Studio
 
 
Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Sharing is Caring...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Have anything to say?

// arthitectural / You may also like to see...

The new campus of TAC SEV is built across from the existing property of Tarsus American College (TAC). Considering its proximity to the historic context of the school, the new campus is conceived, as a design principle, a part of the TAC campus it is separated from by a road that traverses the premises. An […]


more